Hvor stor skal “dæsjen” med hårprodukt være ?

Sist oppdatert: 3. april 2020


Hvor stor skal “dæsjen” med hårprodukt være ?

Så stor skal dæsjen med hårprodukt være:

Hold deg til riktig mengde for å få det beste resultatet! Det er ikke alltid bedre med mer, faktisk kan det noen ganger ha motsatt effekt. © Fotolia und iStockphoto Hva er den korrekte mengde å bruke av et produkt?

Er det på størrelse med en liten dråpe eller er det så mye som en ert, en hasselnøtt, en valnøtt eller en hel tennisball? Finn ut hva som er riktig mengde av hårpleie eller styling og hvordan du bruker det.

Et rom blir fort rotete hvis du har for mye greier, uansett hvor flotte tingene var når de stod i butikken. For mye sminke virker overveldende og kan forvrenge vakre trekk. På samme måte kan for mye av et godt hårprodukt gi problemer. Den smarte løsningen på dette praktiske problemet ligger i mottoet ‘Less is more!’

Regelen gjelder selvfølgelig ikke alltid, men er god når det gjelder hårprodukter. Hårpleie og stylingprodukter virker sjeldent bedre med overdreven bruk. Tvert imot, den riktige og mest effektive mengden er ofte mindre enn forventet.

Hvordan og hvor mye bruker du av pleie og stylingprodukter?

Hårtupp serum er ditt våpen mot splittede tupper. Fordel dråper av væsken i hårtuppene. Ingrediensene legger en tynn hinne over hårtuppene som glatter ut krusete ender. Resultatet er et glattere hår.

Hår olje skal brukes dråpevis. Fordel en eller to dråper over håndflatene. Så berører du hårendene varsomt med håndflatene. Dette er den beste måten å nyttiggjøre seg håroljen, den gir håret en strålende glans og gjør det lettere å håndtere. Hvis en bruker håroljen slik før en sjamponering vil den beskytte hårtuppene mot å tørke ut. Håroljer er også en ingrediens i leave-in hårkurer. Krøllete hår kan trenge litt mer enn en til to dråper av håroljen.

Hårvoks: bruk hårvoks med forsiktighet! Begynn med små mengder for å unngå at håret klistrer seg sammen i tjafser som legger seg langs hodebunnen og bare ser fett ut. Etter at håret har blitt tynget ned med voks, er en grundig sjamponeringen effektiv løsning. Start med en liten dæsj voks, på størrelse med en ert. Fordel voksen i håndflatene og arbeid den inn i håret.

Hårgelé varierer i hold fra mykt til ultra-sterk hold. En gelé som er beregnet til mykt hold, vil ikke gi strekt hold, selv om en øker mengden gelé. Det er holdkraften i produktet, ikke mengden en påfører som avgjør hvor mykt/stivt håret blir. Begynn med en liten ert gelé og øk mengden etter behov.

Balsam: her holder det med en klatt på størrelse med en hasselnøtt. La balsamen virke en kort stund før du skyller den grundig ut.

Sjampo: avhengig av lengden og tykkelsen på håret ditt kan mengden sjampo varieres fra en hasselnøtt- til valnøttstørrelse. Det er best for håret å bruke en liten porsjon. Skyll alle rester av sjampo grundig ut.

Anti-frizz produkter: beskytter håret mot å tørke ut og gjør det glatt. Anti-frizz produkter er tilgjengelige som sjampo og balsam. Følg anvisningen på produktet, eller bruk en mengde tilsvarende en hasselnøtt.

Hårkurer: en klatt på størrelse med en valnøtt masseres inn i håndkletørret hår. La så ingrediensene utføre sin magi.

Styling mousse påføres tørt hår inntil håret kjennes så vidt fuktig. Dette kan kreve en mengde på størrelse med en tennisball for langt hår. Til kort hår holder det med en mindre mengde. Begynn med en porsjon lik en valnøtt, og påfør mer hvis det trengs.

Kilde: SCHWARZKOPF

Du liker gjerne...