Pleie av pels – Tips og gode råd

Sist oppdatert: 3. april 2020


Pleie av pels – Tips og gode råd

Børsting – hvor ofte?

Du kan ikke børste for mye! Har hunden lang og vanskelig pels bør den børstes minst 4 ganger i uken, men helst daglig. For kortere pels holder med en gang i uken. Sett hunden på et bord når du børster, da kommer du enklere til alle steder. Børsting er også viktig i forhold til insektplager som flått.

Børsting – med hva?

Bruk en karde for å børste opp pelsen. Deretter gre du gjennom med en grov kam for å få ut flokene.

Floker – hvordan bli kvitt dem?

Er flokene helt umulig å børste bør hunden klippes, spesielt om flokene sitter helt inn til huden.

Lang pels vil alltid floke seg lett, derfor må du børste daglig. En flokespray kan også benyttes for og forebygge mot floker.

Bading – hvor ofte og med hva?

Bruker du en mild shampoo kan hunden bades en gang i måneden. Flokene kommer lettere om hunden er møkkete. Det finnes mange typer shampoo, hvit for hvite hunder slik at de blir litt ekstra hvite, valpeshampoo, allergishampoo, shampoo for lang pels og mange flere.

Bading – hvordan?

Pelsen må være flokefri før bading, hvis ikke blir det enda flere floker. Start med å skylle hunden skikkelig med lunkent vann. Deretter masseres shampoo inn i pelsen og du kan skrubbe hunden med gummibørste. Skyll godt med lunket vann, all shampoo skal ut. Unngå vann i ørene. Føn gjerne pelsen med en føner beregnet på hunder.

Tekst: Sture Bjørseth

Du liker gjerne...