Kattestell – Tips og gode råd

Sist oppdatert: 3. april 2020


Kattestell – Tips og gode råd

Stell av katten bør gjøres når katten er mest avslappet og rolig. Du må smøre deg med tålmodighet. I starten holder det med korte sekvenser på fem minutter. Øk lengden etter hvert som katten blir vant med å bli stelt.

Hold pelsen i orden

Bruk børste til å holde pelsen fin og i orden. Børsten fjerner rusk og rask, spre naturlige oljer i pelsen, hindrer og løse opp floker.

Sjekk pelsen nøye når du steller. Denne skal være blank og fin uten ujevnheter i huden, hårløse flekker eller lopper og lus.

Bruk en kam, karde eller børste til å gre igjennom pelsen.

Bruk en gummibørste eller massasjebørste for å fjerne løse hår.

Hvordan katterase skal du velge?

Vask og bading

Her er noen tips for hvordan du skal bade katten:

Tidspunkt: Bad katten når den er på sitt roligste. Klipp negler: Det kan lønne seg å klippe neglene i forkant… Børste: Bruk børste eller karde for å rense pelsen. Unngå vann i øret: Plassere litt bomull i øret på katten slik at den ikke får vann i øret. Stå stødig: Vask katten i en vask eller et kar – husk sklisikkert underlag. Lunkent vann: Fyll i noen centimeter med lunkent vann. Husk å unngå ører, øyne og nese. Shampo: Benytt en katteshampo

Skyll godt: Fjern alle rester etter såpe Vask ansiktet:  Bruk en fuktig klut uten sjampo. Unngå øyne, ører og snute. Tørk godt: Bruk et stort håndkle og tørk grundig. Bruk gjerne hårføner på svak varme. Belønning: Avslutt med ros og noe godt å tygge i.

Hva bør katten spise?

Tekst: Sture Bjørseth

Du liker gjerne...