Duffelcoat gå aldri av moten

Duffelcoat er en jakke som forbindes med klassiske engelsk stil. Jakken har opprinnelse fra både Belgia og Polen, men har på en måte blitt et engelsk klesikon. Dette skyldes blant annet utstrakt bruk under andre verdenskrig i ulike sammenhenger, blant annet i den engelske marine.

Duffelcoat finnes både til dame og herre men forskjellene er svært små, dette er et unisexplagg.

Karakteristisk stil

Den som i hovedsak kjennetegner en duffelcoatjakke er det tette bomullsstoffet duffel og pinnene som «snører» igjen jakken foran. Det finnes flere varianter av bomullstoffet og pinnene lages ikke lenger kun i det tradisjonelle materialet av dyrehorn, men også i tre og plastikk. Det blir et spørsmål om pris. Lengden på en duffelcoat jakke varierer fra relativt kort til en lengde i retning av en lang frakk.

Du har et stort utvalg av farger i velge i, som regel varianter av svart, mørkeblått og beige.

Praktiske løsninger

Den karakteristiske lukkemekanismen med pinner har sin opprinnelse fra bruk på sjøen i forbindelse med fiske og annen maritim virksomhet. Været var ofte kaldt og man brukte hansker. Pinnene og løkken de festes i er enkle å betjene også med hansker. Dette er et godt eksempel på at design ofte har sin opprinnelse i praktiske løsninger.

Hetten er også karakteristisk med sin størrelse og form. Duffelcoat er en av svært få elegante jakker som har hette, vanligvis forbindes hette med sport- og friluftsklær.

Lommene er store og dype noe som ikke alltid er tilfelle med andre typer jakker. Stoffet krøller ikke, en stor fordel for eksempel ved bruk av bil.

Hvilken sesong?

Duffelcoat plasseres ofte som et plagg for høst og de ikke altfor kalde vinterdagene. Stoffet gir god varme og isolering, men kan ikke ta opp kampen mot dun på de kaldeste dagene. Bruker du solid ullundertøy og en varm skjorte og genser holder du varmen fint også når temperaturen beveger seg under null grader.

SB

You may also like...